Aperitivy

Lillet

Lillet, francouzský aperitiv číslo jedna, je jedinečný lahodný blend vína a přírodního ovocného likéru, který byl poprvé vyroben v roce 1887, kdy bra-tři Paul a Raymond Lilletovi zahájili výrobu v malé vesničce Podensac nedaleko města Bordeaux.Lillet tvoří 85 % vína a 15 % likéru. Lillet Blanc je vyráběn z hroznů Sauvignon Blanc a Sémillon. Hrozny Merlotu a Cabernetu Sauvignon jsou používány pro výrobu Lillet Rouge.Výroba ovocného likéru studenou macerací citrusů a citrusových kůr trvá 4–6 měsíců. Základ tvoří pomerančové kůry ze Španělska, Haiti a Tunisu.Víno a ovocný likér jsou následně smíchány a budoucí lillet je na 12 měsíců uložen do dubových sudů, aby získal svou vyhlášenou jemnost a bo-hatý charakter.

Noilly Prat

je originální suchý bílý vermut. Byl poprvé připraven francouzským bylinkářem Josephem Noilly v roce 1813 v Marsej jako první suchý vermut vůbec. Vzhledem k jeho původu se tak suchým vermutům říká francouzské.

Campari

Tvůrcem tohoto nápoje je hostinský a destilatér Caspar David Campari, jeho tajná receptura sestává z 86 různých bylin. Jeho typická rubínová barva je dána barvivem získaným z jednoho druhu červce. Obsah alkoholu je 28 %

Kontakt

Vinárna Kafka

Kafkova 25/545
Praha 6
160 00


773667282