Receptůry míchaných nápojů

Dobrýden, dnes jsme si dovolili Vám nabídnout několik míchaných nápojů na bázy vína:

Jeden z mnoha, ostatní v dokumentu:

Blue Train
Sklo: Vinná sklenice
Ingredience: 4,5 cl brandy, 4,5 cl ananasového džusu, 3 cl blue curacao, šampaňské, drcený led, 1 koktejlová třešeň
Příprava: Navrstvěte brandy, curacao a ananasový džus na drcený led. Zalijte šampaňským, podávejte ozdobené koktejlovou třešní
 

Míchané nápoje s obsahem vína.docx (16,3 kB)


Živánská a její pestrost

Dobrý den, dnes si dovolíme Vám nabídnout několik návodů na tu správnou.

Živaňská pečeně se připravuje v přírodě. Je to doslova obřad. Kořenící směs bývá často tajemstvím hostitele, který si ji sám připravuje z různých druhů koření a sušených bylinek.
Hovězí  a vepřové maso se doplňuje jehněčím, skopovým nebo zvěřinou, kromě slaniny se přidávají i různé druhy klobás. Krajově se do marinády dává kromě oleje také červené víno. Přichutit ji můžeme i worcesterskou omáčkou, kečupem, prolisovaným česnekem apod. Při přípravě pikantnější živáňské pečeně můžeme použít i čili koření, přidáváme ho však s mírou, aby nepřerušilo chuť masa.
K zásadám při přípravě živáňské pečeně patří použít několik druhů masa a nešetřit ani slaninou, ani cibulí.
Jednotlivé druhy masa, jater, slaniny, klobásy a zeleniny napichujeme s malými rozestupy, aby se žár dostal na celé plátky a aby nebyly na okraji příliš opečené a uprostřed polosyrové.
Po napíchání na jehlu se směs masa a zeleniny upevní bodci, které zabraňují protáčení surovin, a tím opékání pouze z jedné strany.
Živáňskou rožníme zvolna a velmi často ji potíráme marinádou.
Během rožnění masa si připravíme velké množství pikantních příloh, např. kysané zelí, sterilované okurky, cibuli, houby, feferonky, ale i čerstvou zeleninu či saláty. Nesmí samozřejmě chybět ani dobré pivo a víno.

Živánská.docx (121,5 kB)

Na závěr mi dovolte přidat můj osobní - zásadně rožním v celofánu.

Stejný díl falešné svíčkové, vepřové panenky, jater (vepřová nebo telecí), slaniny (dle chuti anglické), cibule.

Svíčkovou dle její kvality naložím 48-72 hodin před rožněním do směsy oleje, červeného vína a koření dle Vaší libosti, pannenku o 24 hodin později do stejného nálevu, játra samozřejmě nemarinuji. Maso před marinováním a játra byly naporcovány na cca 50 gramové kousky ( menší nedoporučuji, aby maso zůstalo šťavnaté ). Slaninu na krátké hrubší plátky a cibuly rozdělím na čtvrtky a rozlouplé vkládám. Celý špíz ( grilovací jehle ) pevně obalým celofánem, aby neunikala šťáva, v alobalu je maso maso pečené a ne správně grilované.

Bohužel se celé grilování prodlouží na cca 1,5 hodiny, ale chuť je perfektí, místo pečínky v alobalu.

P.S. Když sem tuto lahůdku vysvlékl, ( jak toužebnou ženu ) s celofánu, tak sem ji ještě polil jalovcovou.


Kontakt

Vinárna Kafka

Kafkova 25/545
Praha 6
160 00


773667282