Prodej sudového vína mimo provozovnu
Tato služba poskytuje kvalitní sudové víno bílé i červené.
Naši dodavatelé - Rakvice a další splňují svým sortimentem oblíbené značky.
Veltlínské zelené, Chardonnay, Müller Thurgau z červených pak
Frankovka, Cabernet Sauvignon
pro mlsné jazýčky Zweigeltrebe rose
Ceny sudového vína určeného ke konzumaci mimo provozovnu začínají na 42,- Kč za litr.
Stáčíme do našich i donesených lahví
Firma Víno Rakvice s.r.o.
byla založena v červnu roku 2004, ale první kroky začínají mnohem dříve v zemědělské prvovýrobě, kde se získávaly praktické zkušenosti v oblasti agrotechnického vedení vinic.S rozvojem a výraznou propagací vinohradnictví a vinařství v České republice nám narůstaly dlouhodobé praktické zkušenosti ve vinohradnickém a vinařském oboru a zároveň jsme měli možnost pracovat v naší obci u významných vinařských firem.Jsme jednou ze společností, která se ubírá směrem kvalitního a moderního zpracovávání hroznů, z nichž získává přívlastková a jakostní vína s jedinečným charakterem.Ve víně lze vytušit šetrný přístup, který začíná výběrem vhodné suroviny, pokračuje zvolením správného technologického postupu a vložením myšlenky a duše vinaře.
Livi Dubňany
Miroslav Chytil, majitel
Naše společnost LIVI je na trhu již 15 let a svou činností navazuje na staleté tradice pěstování vinné révy a výroby vína na moravském Slovácku. Stejně tak jako mí předkové, i já vkládám do procesu přípravy vína lásku, úctu a generační zkušenosti, ale velmi dobře vím, že v našem oboru je třeba se stále zdokonalovat a vzdělávat. Proto jsem se rozhodl načerpat zkušenosti u zahraničních vinařů a také bylo mým záměrem přivézt do firmy nové technologie a pracovní postupy, které mají v zahraničí dlouhodobě prověřené.
Tyto moderní technologie a sledování nejnovějších vinařských trendů nám velmi pomáhá vyrábět a prodávat kvalitní vína pod vlastní značkou. Za kvalitu našich vín se jako majitel mohu kdykoliv zaručit. Že je tato cesta správná a dost možná při dnešní tvrdé konkurenci jediná, nám ukazuje neustále se zvyšující zájem o naše vína a přibývající spokojení zákazníci, kteří tím naplňují ideu našeho sloganu:
VÍNA OD CHYTILA VÁS „CHYTÍ“ A NEPUSTÍ...
Vína bílá
Veltínské zelené
Víno této odrůdy je svěží, harmonické velmi, velmi dobré jakosti, mírně kořenité, s muškátovou vůní, jasně žlutozelenou barvou a jemnou kyselinkou.
Patří ke starším odrůdám, je původem z Dolního Rakouska. Víno této odrůdy je svěží, harmonické velmi, velmi dobré jakosti, mírně kořenité, s muškátovou vůní, jasně žlutozelenou barvou a jemnou kyselinkou. Doporučujeme k studeným mísám, drůbežímu a jehněčímu masu.
Müller Thurgau
Müller Thurgau je bílá moštová odrůda vzniklá křížením Ryzlinku rýnského x Madlenky královské. Odrůdu vyšlechtil Hermann Müller ve šlechtitelské stanici Geisenheim v r. 1882. Švýcar Müller pocházel z kantonu Thurgau a spojení příjmení s názvem kantonu dalo jméno odrůdě, která z evropských vinic prakticky vytlačila odrůdy jako je Sylvánské zelené či Neuburské. MT se z úspěchem pěstuje i v Novém světě (např. Nový Zéland, USA). Protože odrůda dozrává většinou již v polovině září daří se jí nejvíce v chladnějších vinařských oblastech. V některých evropských státech se objevuje v názvu Sylvánské, protože se H. Müller domníval, že kříží Ryzlink rýnský a Sylvánské zelené.
Chardonnay
je původní francouzská bílá moštová odrůda z Burgundska, vzniklá pravděpodobně náhodným křížením ze starobylé odrůdy Heunisch (přivezenou do Evropy Huny) a Pinot Noir (Burgundské modré). V současné době je Chardonnay internacionální odrůda pěstovaná v celém světě (vinařském). Do Státní odrůdové knihy byla zapsaná v r. 1987. Odrůda je příbuzná burgundským odrůdám Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris, Pinot Noir. Hrozen je středně velký, středně hustý s krátkou stopkou, bobule malé, kulaté žlutozelené.
Vína červená a rose
Cabernet Sauvignonu
Modrá odrůda, která patří mezi nejrozšířenější červené odrůdy. Používá se jak do cuveé, tak i jednoodrůdově. Vína z Cabernet Sauvignonu jsou typická svou rubínovou barvou s fialovými odlesky, komplexností, potenciálem k archivaci a tóny černého rybízu.
Frankovka
je starobylá modrá moštová odrůda. Do Státní odrůdové knihy byla zapsaná v r. 1941. Povolená synonyma – Lemberger, Blaufränkisch.Místní názvy pro odrůdu Frankovka v Evropě: Schvarze Frankische, Frankinja modra, Frankinja crna, Crna moravka, Lemberger, Limberger (SRN); Blaufränkisch (Rakousko); Crna Frankovka (Chor); Kekfrankos (Maď.); Frankonia (It.)O původu odrůdy se vedou spory, podle slovního základu „frank“ v mnoha místních názvech lze usuzovat na původ z centrálních oblastí francké říše (prof. Kraus).Hrozen je středně velký až velký, hustý s krátkou stopkou, bobule středně velká, modročerná, kulatá. Sklizňové zralosti odrůda dosahuje ve druhé polovině října. Víno je s vyšší kyselinou a tříslem, v chuti i vůni po peckovém červeném ovoci, většinou višně, třešně. Vhodné k dlouhému ležení v láhvi a k barikování.
Zweigeltrebe rose
region: Morava, podoblast Velkopavlovická
klasifikace: Jakostní víno odrůdové
Víno jemně růžové barvy, s vyšším obsahem kyselin a tříslovin, které příjemně dozníva i v chuti.
Též zajišťujeme prodej kvalitních domácích destilátů
Slivovice
Patříte mezi dlouholeté milovníky slivovice a lámete si hlavu nad tím,
v čem spočívá její kouzlo? Nebo jste zatím měli jen hlt u příbuzných
na Moravě a chcete potěšit člena rodiny tímto tradičním českým mokem?
V každém případě se můžete vydat společně s naším webem
na cestu plnou prozkoumávání tajů výroby, konzumace i
folkloru tohoto jedinečného nápoje.Kvalitních destilátů je na českém trhu velmi málo. Zájem o
Moravskou slivovici
a jiné ovocné destiláty stále stoupá, proto se na trhu
objevují i pančované produkty lihem. Pokud jste přátelé poctivých
ovocných destilátů, jistě Vás náš informační portál o slivovici
osloví.
u nás dostanete kvalitný slivovici z domací palírny jižný moravy.
Meruňkovice
Jemný ovocný destilát vyrobený trojnásobnou destilací vyzrálých meruněk. Intenzivní vůně a plná chuť předurčuje meruňkovici jako výborný aperitiv.
Prověřte s konkurencí, naše cena je dokonalá.
Ořechovka
Zde máte návod, ale naší to nenahradí
30 nezralých ořechů nakrájíme (každý asi na 8 dílů) a namočíme je do studené vody přes noc. Druhý den vodu slijeme, ořechy dáme do láhve a dáme na ně 1,5 litru dobré žitné kořalky. Láhev postavíme na slunné místo a necháme 40 dní. Poté kořalku slijeme do jiné láhve a zatím ve studenu uschováme. Na ořechy nalijeme znovu půl litru dobré žitné kořalky a 1/8 l čistého lihu, přidáme 5 celých hřebíčků, kousek celé skořice, 5 koleček naložené pomerančové kůry a půl kg cukru rozvařeného po dobu 15 minut v půl litru vody. Láhev postavíme na slunné místo na tři neděle. Konečně kořalku z ořechů slijeme, přidáme první uschovanou kořalku, oba likéry dobře promícháme, přecedíme, nalijeme do láhví, které poté zapečetíme (zalijeme zátku včelím voskem). Uchováváme ve studenu.
Anketa
Prosím sdělte nám Váš názor na kvalitu vín
Jsou dobrá v poměru kvalita-cena (19)
Jsou průměrná v poměru kvalita-cena (10)
Měli by jste změnit dodavatele (8)
Celkový počet hlasů: 37
Anketa
A Váš názor na naše lihoviny
Mám je rád jsou dobře harmonicky vyvážené (13)
Už sem pil lepší, ale za slušnou cenu se dají (11)
rum by byl lepší (11)
Celkový počet hlasů: 35