Prodej sudového vína mimo provozovnu

Tato služba poskytuje kvalitní sudové víno bílé i červené.

Naši dodavatelé - Rakvice a další splňují svým sortimentem oblíbené značky.

Veltlínské zelené, Chardonnay, Müller Thurgau z červených pak

Frankovka, Cabernet Sauvignon

pro mlsné jazýčky Zweigeltrebe rose

 

Ceny sudového vína určeného ke konzumaci mimo provozovnu začínají na 42,- Kč za litr.

Stáčíme do našich i donesených lahví

 


Firma Víno Rakvice s.r.o.

byla založena v červnu roku 2004, ale první kroky začínají mnohem dříve v zemědělské prvovýrobě, kde se získávaly praktické zkušenosti v oblasti agrotechnického vedení vinic.S rozvojem a výraznou propagací vinohradnictví a vinařství v České republice nám narůstaly dlouhodobé praktické zkušenosti ve vinohradnickém a vinařském oboru a zároveň jsme měli možnost pracovat v naší obci u významných vinařských firem.Jsme jednou ze společností, která se ubírá směrem kvalitního a moderního zpracovávání hroznů, z nichž získává přívlastková a jakostní vína s jedinečným charakterem.Ve víně lze vytušit šetrný přístup, který začíná výběrem vhodné suroviny, pokračuje zvolením správného technologického postupu a vložením myšlenky a duše vinaře.

Livi Dubňany

Miroslav Chytil, majitel

Naše společnost LIVI je na trhu již 15 let a svou činností navazuje na staleté tradice pěstování vinné révy a výroby vína na moravském Slovácku. Stejně tak jako mí předkové, i já vkládám do procesu přípravy vína lásku, úctu a generační zkušenosti, ale velmi dobře vím, že v našem oboru je třeba se stále zdokonalovat a vzdělávat. Proto jsem se rozhodl načerpat zkušenosti u zahraničních vinařů a také bylo mým záměrem přivézt do firmy nové technologie a pracovní postupy, které mají v zahraničí dlouhodobě prověřené.
Tyto moderní technologie a sledování nejnovějších vinařských trendů nám velmi pomáhá vyrábět a prodávat kvalitní vína pod vlastní značkou. Za kvalitu našich vín se jako majitel mohu kdykoliv zaručit. Že je tato cesta správná a dost možná při dnešní tvrdé konkurenci jediná, nám ukazuje neustále se zvyšující zájem o naše vína a přibývající spokojení zákazníci, kteří tím naplňují ideu našeho sloganu:
VÍNA OD CHYTILA VÁS „CHYTÍ“ A NEPUSTÍ...

Vína bílá

Veltínské zelené

Víno této odrůdy je svěží, harmonické velmi, velmi dobré jakosti, mírně kořenité, s muškátovou vůní, jasně žlutozelenou barvou a jemnou kyselinkou.
Patří ke starším odrůdám, je původem z Dolního Rakouska. Víno této odrůdy je svěží, harmonické velmi, velmi dobré jakosti, mírně kořenité, s muškátovou vůní, jasně žlutozelenou barvou a jemnou kyselinkou. Doporučujeme k studeným mísám, drůbežímu a jehněčímu masu.

Müller Thurgau

Müller Thurgau je bílá moštová odrůda vzniklá křížením Ryzlinku rýnského x Madlenky královské. Odrůdu vyšlechtil Hermann Müller ve šlechtitelské stanici Geisenheim v r. 1882. Švýcar Müller pocházel z kantonu Thurgau a spojení příjmení s názvem kantonu dalo jméno odrůdě, která z evropských vinic prakticky vytlačila odrůdy jako je Sylvánské zelené či Neuburské. MT se z úspěchem pěstuje i v Novém světě (např. Nový Zéland, USA). Protože odrůda dozrává většinou již v polovině září daří se jí nejvíce v chladnějších vinařských oblastech. V některých evropských státech se objevuje v názvu Sylvánské, protože se H. Müller domníval, že kříží Ryzlink rýnský a Sylvánské zelené.

Chardonnay

je původní francouzská bílá moštová odrůda z Burgundska, vzniklá pravděpodobně náhodným křížením ze starobylé odrůdy Heunisch (přivezenou do Evropy Huny) a Pinot Noir (Burgundské modré). V současné době je Chardonnay internacionální odrůda pěstovaná v celém světě (vinařském). Do Státní odrůdové knihy byla zapsaná v r. 1987. Odrůda je příbuzná burgundským odrůdám Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris, Pinot Noir. Hrozen je středně velký, středně hustý s krátkou stopkou, bobule malé, kulaté žlutozelené.


Vína červená a rose

Cabernet Sauvignonu

Modrá odrůda, která patří mezi nejrozšířenější červené odrůdy. Používá se jak do cuveé, tak i jednoodrůdově. Vína z Cabernet Sauvignonu jsou typická svou rubínovou barvou s fialovými odlesky, komplexností, potenciálem k archivaci a tóny černého rybízu.

Frankovka

je starobylá modrá moštová odrůda. Do Státní odrůdové knihy byla zapsaná v r. 1941. Povolená synonyma – Lemberger, Blaufränkisch.Místní názvy pro odrůdu Frankovka v Evropě: Schvarze Frankische, Frankinja modra, Frankinja crna, Crna moravka, Lemberger, Limberger (SRN); Blaufränkisch (Rakousko); Crna Frankovka (Chor); Kekfrankos (Maď.); Frankonia (It.)O původu odrůdy se vedou spory, podle slovního základu „frank“ v mnoha místních názvech lze usuzovat na původ z centrálních oblastí francké říše (prof. Kraus).Hrozen je středně velký až velký, hustý s krátkou stopkou, bobule středně velká, modročerná, kulatá. Sklizňové zralosti odrůda dosahuje ve druhé polovině října. Víno je s vyšší kyselinou a tříslem, v chuti i vůni po peckovém červeném ovoci, většinou višně, třešně. Vhodné k dlouhému ležení v láhvi a k barikování.

Zweigeltrebe rose

region: Morava, podoblast Velkopavlovická

klasifikace: Jakostní víno odrůdové

Víno jemně růžové barvy, s vyšším obsahem kyselin a tříslovin, které příjemně dozníva i v chuti.

odrůda:  100 % Zweigeltrebe
archivace: ne
teplota podávání: 10° - 11°
snoubení s pokrmy: výborně se hodí k italským těstovinám a tvrdým sýrům, k pikantní drůbeži a k lehkým zeleninovým slátům. Náš tip na originální a rychlý recept: špagety s vejci a sýrem. Máslo smícháme se sekanou petrželovou natí, přidáme špagety uvařené ve slané vodě, dobře okapané. Pak posekáme natvrdo uvařená vejce, která lehce zamícháme do špaget a povrch posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

 


Též zajišťujeme prodej kvalitních domácích destilátů

Slivovice

Patříte mezi dlouholeté milovníky slivovice a lámete si hlavu nad tím,
v čem spočívá její kouzlo? Nebo jste zatím měli jen hlt u příbuzných
na Moravě a chcete potěšit člena rodiny tímto tradičním českým mokem?
V každém případě se můžete vydat společně s naším webem
na cestu plnou prozkoumávání tajů výroby, konzumace i
folkloru tohoto jedinečného nápoje.Kvalitních destilátů je na českém trhu velmi málo. Zájem o

Moravskou slivovici

a jiné ovocné destiláty stále stoupá, proto se na trhu
objevují i pančované produkty lihem. Pokud jste přátelé poctivých
ovocných destilátů, jistě Vás náš informační portál o slivovici
osloví.

u nás dostanete kvalitný slivovici z domací palírny jižný moravy.

Meruňkovice

Jemný ovocný destilát vyrobený trojnásobnou destilací vyzrálých meruněk. Intenzivní vůně a plná chuť předurčuje meruňkovici jako výborný aperitiv.

Prověřte s konkurencí, naše cena je dokonalá.

Ořechovka

Zde máte návod, ale naší to nenahradí

30 nezralých ořechů nakrájíme (každý asi na 8 dílů) a namočíme je do studené vody přes noc. Druhý den vodu slijeme, ořechy dáme do láhve a dáme na ně 1,5 litru dobré žitné kořalky. Láhev postavíme na slunné místo a necháme 40 dní. Poté kořalku slijeme do jiné láhve a zatím ve studenu uschováme. Na ořechy nalijeme znovu půl litru dobré žitné kořalky a 1/8 l čistého lihu, přidáme 5 celých hřebíčků, kousek celé skořice, 5 koleček naložené pomerančové kůry a půl kg cukru rozvařeného po dobu 15 minut v půl litru vody. Láhev postavíme na slunné místo na tři neděle. Konečně kořalku z ořechů slijeme, přidáme první uschovanou kořalku, oba likéry dobře promícháme, přecedíme, nalijeme do láhví, které poté zapečetíme (zalijeme zátku včelím voskem). Uchováváme ve studenu.


Kontakt

Vinárna Kafka

Kafkova 25/545
Praha 6
160 00


773667282



Anketa

Prosím sdělte nám Váš názor na kvalitu vín

Jsou dobrá v poměru kvalita-cena (7)
100%

Jsou průměrná v poměru kvalita-cena (0)
0%

Měli by jste změnit dodavatele (0)
0%

Celkový počet hlasů: 7


Anketa

A Váš názor na naše lihoviny

Mám je rád jsou dobře harmonicky vyvážené (3)
75%

Už sem pil lepší, ale za slušnou cenu se dají (0)
0%

rum by byl lepší (1)
25%

Celkový počet hlasů: 4